KLCC Road Trip !

Another year, another project.
That us.



One day trip sesungguhnya amat memenatkan.
Tapi semestinya menghiburkan.


Macam macam benda jadi just in one day.


Mana yang tengah gaduh tu, tetiba menjadi manis persis gula gula kapas dicelup madu.
Mana yang tengah hening tu boleh ketawa sakan persis kena geletek.
Mana yang selama ni tak hipster, fuuh, in one day, terus hipster *berdehem menjengkelkan*


Then,
Betul lah kata orang, stereotype pemikiran memainkan peranan

Kau nak pergi KLCC tak kan nak pakai baju kurung kan ? Kekampungan katanya. Mindset.
Kau nak pergi KLCC tak kan nak pakai tshirt biasa ? Tak update katanya. Mindset.

Status sosial menjadi ukuran.

Okay. i'm done with that. Tak nak rosakkan suasana ceria yang penuh keterujaan.
.
.
.
.
.

Actually, project ni aku tak terlibat sama sekali sepatutnya.
Tapi sebab aku orang penting kan, eceh, 30% aku terlibatlah.
Okaylah dari 100% kan seperti tahun tahun tahun dan tahun sebelum ni. Hahaha



Tugas aku cuma bermula 3 hari sebelum trip sahaja. Memandangkan ini cumalah simple trip, dan tajuk tu pun dah tulis besar besar   ' KLCC ROAD TRIP ' ,

kitorang sebenarnya pergi
.
.
.

PETROSAINS !
.
.
.
.
Mana yang rasa Petrosains tu tempat bebudak sahaja, secara berbudi bahasanya,
pada pandangan aku Petrosains sesuai dengan rage umur 5- 20 maybe ?

Dan sesuai untuk mereka yang minat menerokai. Yang mana curiousity tinggi tu boleh lah mai sini,.


Petrosains ada pameran , show , games , eksperimen , fakta , sejarah dan banyak lagi berteraskan Sains.
Memang fun di situ.


Sesuai untuk peringkat kanak-kanak , pelajar sekolah rendah , sekolah menengah , pelajar universiti yang ingin membuat kajian yang simple tapi bermakna ? haha.




Apa kata korang terjah dahulu baru buat pandangan ?
Jangan jadi macam aku yang expect tempat tu bosan nak mateey padahal sebenarnya ala ala taman tema air dalam tu.
Terkinja sana sini kau.


Pasal Petrosains yang lengkap akan ada pada next entry     [ RUJUK : ENTRI PETROSAINS ]


.
.
.
.
.


So far trip ni sebenarnya lebih kepada nak jumpa kawan lah kan sebab last jumpa pun time paper last SPM, paper Kimia.

Lepas tu nan hado kau jumpa lagi dorang tu semua.
So that kali ni lepas rindu lah diselangi dengan benda benda menarik supaya tak ada moment moment awkward sebab kau dah berkurun tak jumpa dan bercakap dengan kawan.


Tapi,
so far, tak awkward mana untuk kami sebab kami masih gila dan sukar buang tebiat gila tu.

Main games dan terkinja dalam bas yang bergerak ? Hahahha,
Orang lain tak buat, kitorang buat.


Mesti pening pakcik tu layan kerenah kitorang sebab kitorang pun penat dengan diri sendiri.

.
.
.
.

The best moment bila kau dapat spend time dengan kawan yang mana kau memang rindu gegila time cuti tu.
Memang fun.

Lebih kepada bonding friendship lah untuk trip kali ni.



Dengan kuiz aku yang krik krik dalam bas. Alhamdulillah tak krik krik walaupun soalan cliche

"siapakah yang mencetuskan idea pembinaan KLCC" 

dan

"Petrosains berada di tingkat berapa ?" 


Aku sendiri bosan dengan soalan aku. Hahaha.
Nasib keadaan hening bertukar gelak tawa sampai kena push bagi kuiz lagi walaupun aku dah habis soalan dah sebab nak duduk penat.



Honestly, ini merupakan saat saat berharga buat kitorang lah sebab tak banyak kelas dan sekolah yang buat benda macam ni. Satu tahun satu event.

Kira aktif juga lah kan kelas kami ni dengan berhibur. Study ? Hahaha. Kencang juga lah,
Jangan expect kami tak hebat.   //rolling eyes//
.
.
.
.
.

So enjoy video dan sebahagian gambar kami ..

Official Video KLCC Road Trip atau nama sebenarnya 5 Sains Terjah KLCC


 

 

 

 

 

 

 


  

 





p/s :

Belajar untuk menghargai walau sekecil dan sesimple mana sesuatu perkara itu sebab kalau dah terlambat, mungkin kita akan menyesal sebab semua tu dah lenyap

Kawan memang boleh berganti. Tapi, ceritera yang telah dilakarkan oleh kawan itu tak akan pernah dapat diganti.
Jadilah kawan yang melakar pelangi atau menjadi angin yang menolak awan ribut dalam hidupnya

Keep smile. And be yourself,
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments:

Post a Comment

Setiap Kata Itu Adalah Doa,, :)